Vill du vara med och bidra till minskad fattigdom genom att finansiera och utveckla hållbara företag i världens fattigaste länder? Swedfund investerar i företag i de länder och miljöer där de gör störst nytta, för att skapa inkluderande tillväxt, skatteintäkter, jobb och framtidshopp.

Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta aktivt med investeringar i utvecklingsländer.

Din roll på Swedfund

Både som Investment Manager och Investment Analyst erbjuds en varierad och utvecklande roll i en organisation där du får stort ansvar direkt över flera delar i en investeringsprocess. Beroende på din erfarenhet kommer du mer eller mindre att arbeta med investeringsprocessen från ”ax till limpa”.

Du kommer att arbeta med investeringar i bolag som etablerats med intentionen att skapa en mätbar påverkan både finansiellt, socialt och miljömässigt. Dina arbetsuppgifter kommer inkludera att identifiera, analysera och utvärdera möjliga investeringar. Swedfunds huvudsakliga sektorer är finansiella institutioner, förnybar energi samt hälsa, men vi söker här i första hand generalister.

Under transaktionsprocessen kommer du vara med och ta fram underlag för investeringsbeslut, presentera dessa för viktiga stakeholders samt hantera kontakter med samfinansiärer, ägare, ledning, banker, jurister, och revisorer i olika delar av världen. Swedfund är en aktiv ägare och långivare. Du kommer därför att arbeta nära portföljbolagen under hela den värdeskapande delen av en investering.

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen har rätt kandidater några års arbetslivserfarenhet (cirka 1-3 för Investment Analysts och 3-5 för Investment Managers) från Investment Bank, revisionsbyrå, M&A boutique eller som managementkonsult och en akademisk examen i finans, ekonomi, businessadministration eller som ingenjör.

Som Investment Manager ser vi gärna att du har erfarenhet av att projektleda Due Diligence-processer och investeringar. Mycket god kunskap om finansiell modellering, analys och värderingar är en förutsättning för båda roller.

En stark drivkraft och leveransförmåga samt en förmåga att samarbeta med intressenter världen över är avgörande för att man ska lyckas i rollen. Vi ser även att du är analytiskt lagd, intresserad av hållbarhet och impact, självgående, tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta. För att passa in i teamet ska du vara nyfiken, prestigelös och trovärdig.

Rollen kräver även goda språkkunskaper, det vill säga förmågan att hålla en hög nivå skriftligt samt framföra presentationer för företag och investerare. Engelska är därför ett krav liksom svenska. Du kommer att vara baserad i Stockholm men resa en hel del till Swedfunds investeringsländer.

Hur ansöker du?

I dessa rekryteringar samarbetar Swedfund med Harvey Nash. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar in dina ansökningshandlingar (CV, personligt brev) via Harvey Nash hemsida, www.harveynashnordics.com, så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sophie Lempert på sophie.lempert@harveynash.se alternativt på telefon: 0730-95 71 04.

close me