Vi söker tre erfarna projektledare/Project Managers som är intresserade av att leda komplexa och samhällsviktiga projekt i utvecklingsländer.

Om tjänsten

Swedfund är svenska statens utvecklingsfinansiär med uppdraget att bidra till minskad fattigdom genom hållbara investeringar. En del av uppdraget är att skapa förutsättningar för hållbara projekt och upphandlingar genom att erbjuda finansiering av förstudier till offentliga aktörer i utvecklingsländer. För att möjliggöra detta arbetar du nära svenska aktörer som ambassader, Business Sweden, Svensk Exportkredit, Exportkreditnämnden och Sida. Samverkan med den lokala partnern är central liksom med andra intressenter. Som stöd och bollplank till dig under processen anlitas en rådgivare. Rådgivaren fungerar också som kapacitetsstöd till den lokala partnern.

Projektacceleratorn etablerades 2016 och har sedan dess initierat 30 projekt i länder som Elfenbenskusten, Mocambique och Bolivia. Fokus är framförallt inom sektorer som hållbara transporter, energi & klimat samt grön infrastruktur. Men behoven i många länder är stora, och verksamheten utvecklas kontinuerligt att inbegripa nya sektorer, länder och partners.

Syftet med Projektacceleratorns insatser är att lägga grunden för att samhällskritiska projekt ska vara långsiktigt hållbara. Avsikten med den förstudie som tas fram är att den ska ligga till grund för en hållbar upphandling av den lokala partnern, där frågor som klimat och hållbarhet står högt på agendan. På det sättet bidrar Projektacceleratorn till att accelerera genomförandet av FN:s hållbara utvecklingsmål som är utgångspunkten för de projekt som genomförs. Läs mer om Projektacceleratorn här.

I din roll ingår att utvärdera och utveckla projektförslag, att stärka relationen till viktiga intressenter och partners och driva processen framåt mot målet att öka den lokala partnerns kapacitet att genomföra en upphandling av ett hållbart system. För att möjliggöra ett framgångsiktig genomförande, är resor till verksamhetsländerna centralt liksom förmågan att leda komplexa projekt i dialog med svenska och utländska partners.

Är det här du?

För att lyckas i rollen har du mer än sju års arbetslivserfarenhet. Du har tidigare erfarenhet från projektledning och gärna erfarenhet av projektfinansiering. Du behärskar svenska och engelska och är en driven person som gillar att arbeta i team. Samarbete, flexibilitet och god kommunikativ förmåga är viktigt för att lyckas i rollen. Vi vill att du är bekväm med att arbeta med olika typer av aktörer och att presentera verksamheten och projekt på engelska och svenska. Vi ser att du har:

  • Erfarenhet av projektledning.
  • Erfarenhet av projektutveckling och finansiering är en fördel liksom tidigare erfarenhet av hållbar upphandling.
  • Internationell erfarenhet är en förutsättning och erfarenhet från utvecklingsländer en fördel liksom erfarenhet av att samarbeta med utvecklingsbanker och andra finansiärer.
  • Genuint intresse för hållbarhet och hållbara infrastrukturprojekt och tidigare erfarenhet av att ha arbetat med några av våra fokussektorer en fördel.
  • Akademisk examen i ekonomi, samhällskunskap eller som ingenjör.

Rollerna är baserade i Stockholm och tidsbegränsade till 2 år med trolig möjlighet till förlängning.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Swedfund med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via denna länk. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Christian Smith på 08-120 50 410. Urvalet av ansökningar sker löpande.

close me