Etableringsstöd

Vårt finansieringsprogram Swedpartnership hjälper små och medelstora svenska företag att etablera samarbete med bolag i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa.

Stödet gör det möjligt att sätta av de resurser som krävs för att bygga hållbara och lönsamma lokala företag.

Swedpartnerships etableringsstöd delar svenska företags risk

Swedpartnership bidrar till skapandet av hållbara och lönsamma lokala företag i Swedfunds verksamhetsländer. Vi delar risken med små- och medelstora svenska företag. Då kan företagen sätta av de resurser som krävs för att för att bygga hållbara och lönsamma lokala företag.

Tekniköverföring till fattiga länder

Stödet är främst avsett för kompetensöverföring samt investeringar i maskiner och utrustning. Alla aktiviteter och resurser som stödet finansierar är riktade till de lokala företagens personal eller verksamhet. De svenska företagens teknik, kunskaper, kultur, investeringsvilja och risktagande bidrar därmed tillsammans med etableringsstödet till att uppfylla syftet med Swedpartnership.

234 projekt godkända sedan 2009

Varje år har Swedpartnership kontakt med ett hundratal svenska företag som är intresserade av etableringsstöd. Sedan starten 2009 har Swedpartnership godkänt stöd till 234 olika projekt. Inför 2019 är etableringsstödet 20 miljoner SEK, vilket ger möjligheter för att under året finansiera ytterligare 15-17 projekt i Swedfunds verksamhetsländer.

Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter av att investera i länder där fattigdom, konflikt och korruption är en del av vardagen. Det är en spännande utmaning, som kräver tid och tålamod.

Är Swedpartnership rätt för ditt företag?

Innan du skickar in en ansökan om stöd rekommenderar vi dig att ta en personlig kontakt med någon av Swedpartnerships kontaktpersoner. 
Ring 08 – 725 98 85
.

Staffan Ahl
Director
Swedpartnership
Skicka e-post

Nils Marcks v Würtemberg
Senior Loan Manager
Swedpartnership
Skicka e-post

close me