Etableringsstöd

Tack vare etableringsstöd från Swedpartnership får små och medelstora svenska företag en unik möjlighet att starta upp företagssamarbeten i tillväxtländer där Swedfund är verksamma.

Swedpartnerships etableringsstöd delar svenska företags risk

Swedpartnership bidrar till skapandet av hållbara och lönsamma lokala företag i Swedfunds verksamhetsländer. Vi delar risken med små- och medelstora svenska företag. Då kan företagen sätta av de resurser som krävs för att etablera långsiktiga samarbeten med lokala partners i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa.

Tekniköverföring till fattiga länder

Stödet är främst avsett för kompetensöverföring samt investeringar i maskiner och utrustning. Alla aktiviteter och resurser som stödet finansierar är riktade till de lokala företagens personal eller verksamhet. De svenska företagens teknik, kunskaper, kultur, investeringsvilja och risktagande bidrar därmed tillsammans med etableringsstödet till att uppfylla syftet med Swedpartnership.

223 projekt godkända sedan 2009

Varje år har Swedpartnership kontakt med ett hundratal svenska företag som är intresserade av etableringsstöd. Under 2017 resulterade dessa kontakter i 21 ansökningar om stöd. Sedan starten 2009 har Swedpartnership godkänt stöd till 223 olika projekt. Inför 2018 är etableringsstödet 20 miljoner SEK, vilket ger möjligheter för att under året finansiera ytterligare 18–20 projekt i Swedfunds verksamhetsländer.

Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter av att investera i länder där fattigdom, konflikt och korruption är en del av vardagen. Det är en spännande utmaning, som kräver tid och tålamod.

Är Swedpartnership rätt för ditt företag?

Innan du skickar in en ansökan om stöd rekommenderar vi dig att ta en personlig kontakt med någon av Swedpartnerships kontaktpersoner. 
Ring 08 – 725 98 85
.

Staffan Ahl
Director
Swedpartnership
Skicka e-post

Nils Marcks v Würtemberg
Senior Loan Manager
Swedpartnership
Skicka e-post

close me